Behandelaanbod

Als je als kind meemaakt dat er thuis veel ruzie en geweld gebruik wordt, heb je daar vaak veel last van. Je hebt bijvoorbeeld last van vervelende herinneringen aan wat er is gebeurd. Je maakt je zorgen dat het allemaal nog eens kan gebeuren. Veel kinderen proberen deze herinneringen zo ver mogelijk weg te stoppen, maar soms komen ze toch weer naar boven. Soms alleen al bij het horen van harde geluiden of als ze een ruzie meemaken. Een kind kan door de gebeurtenissen last hebben van verschillende dingen: onrustig slapen, snel wakker schrikken, moeite met inslapen, nare dromen, spoken & monsters of bedplassen.

Eigen schuld

Veel kinderen denken dat het hun schuld is, als er thuis ruzie is. Het is belangrijk dat kinderen weten dat het niet hun schuld is. Ook schamen kinderen zich vaak voor de ruzies die er zijn (geweest). Als kinderen zich hierdoor veel zorgen maken, kunnen ze zich soms slecht concentreren op school en hebben bijvoorbeeld last van buikpijn op hoofdpijn. Het kan helpen om over die nare herinnering te vertellen of te tekenen. Het helpt om het beter te begrijpen, zodat een kind zichzelf de schuld niet geeft en er minder last van heeft.

Behandeling

In de therapie leert een kind hoe het kan omgaan met vervelende herinneringen, slecht kunnen slapen en bedplassen. Het kind leert hoe nachtmerries weg te jagen zijn en het tekent over fijne dromen die hij ervoor in de plaats kunt zetten. Ook tekent of vertelt het kind over nare herinneringen die hij graag uit zijn hoofd wilt hebben en oefenen kind en therapeut hoe je op een goede en veilige manier boos kunt worden. Boos zijn zonder pijn doen.

Uzelf aanmelden?

versterk-team

Het kan sinds kort via de button 'uzelf aanmelden'.

Wij streven er naar om binnen 24 uur contact met u op te nemen om de vervolgprocedure uit te leggen.

Indien u nog geen verwijzing heeft van uw huisarts vergeet deze dan niet op te halen en op te sturen naar:

Max Ernst GGZ
Postbus 2051
6802 CB Arnhem

Uzelf aanmelden voor behandeling

Wachttijden

Als u ziek wordt, wilt u zo snel mogelijk worden geholpen.

Dat geldt ook wanneer u psychische klachten heeft: u wilt snel worden behandeld. Max Ernst GGZ streeft ernaar te werken zonder wachtlijsten.

Doorgaans kunt u binnen twee weken bij ons terecht voor een eerste gesprek. Bekijk hier onze wachtlijsten.

Direct online verwijzen


Hieronder vindt u twee verwijsformulieren die u kunt printen en faxen:

Verwijsformulier volwassenen

Verwijsformulier kind en jeugd

Download Acrobat reader