Het verhaal van een van onze cliënten:

Al jaren had ik last van klachten zoals piekeren, me moeilijk kunnen concentreren, slaapproblemen en vermoeidheid. Maar het meest vervelende vond ik dat ik het ene moment neerslachtig was en me het liefste opsloot in mijn slaapkamer, terwijl ik op andere momenten juist erg geïrriteerd kon reageren op mensen uit mijn omgeving.

Het gaat vanzelf wel over, zo dacht ik vaak. Maar mijn klachten werden steeds erger. Toen kwam ik via mijn huisarts bij Max Ernst GGZ terecht. 

Nadat ik mij bij Max Ernst GGZ had aangemeld, kreeg ik toegang tot mijn persoonlijke portaal, waarmee ik direct thuis online aan de slag kon. Zo kon ik me goed voorbereiden op het eerste gesprek door vragenlijsten in te vullen over mezelf, mijn klachten en wat ik met een behandeling wilde bereiken. Het eerste gesprek met de psycholoog was erg prettig en ik voelde mij direct begrepen: naast een verklaring voor mijn klachten kon ik ook direct aan de slag om daar grip op te krijgen!

"Ik kreeg een combinatie van persoonlijke gesprekken bij een psycholoog en behandelsessies via internet. Het was fijn om op internet informatie over mijn klachten te kunnen lezen, wat ik er aan kon doen en filmpjes te zien van mensen met dezelfde soort klachten: ik was dus niet de enige met deze klachten!"

Ik kreeg een combinatie van persoonlijke gesprekken bij een psycholoog en behandelsessies via internet. Het was fijn om op internet informatie over mijn klachten te kunnen lezen, wat ik er aan kon doen en filmpjes te zien van mensen met dezelfde soort klachten: ik was dus niet de enige met deze klachten! Op momenten die mij het beste uitkwamen, kon ik thuis actief aan de slag. De behandelsessies via internet boden mij een houvast om wekelijks met duidelijke opdrachten aan mijn klachten te werken. Dit bood een goede aanvulling op de gesprekken die ik met mijn psycholoog had. Ik kon vragen stellen over waar ik tijdens oefeningen in de internetsessies tegenaan liep en we gingen dieper op mijn klachten in. Met regelmaat vulde ik vragenlijsten in om samen met mijn psycholoog de voortgang van mijn behandeling te kunnen bekijken.

Binnen een paar weken merkte ik al verschil en voelde ik mij stukken beter. Ik kreeg meer energie en had het gevoel dat ik weer zelf grip op mijn klachten en mijn leven kreeg. Het gaat nu stukken beter met mij. Soms heb ik momenten dat mijn klachten weer lijken terug te keren. Vaak is dat als ik veel stress heb op mijn werk en minder goed voor mezelf zorg. Gelukkig kan ik dan vertrouwen op het plan waarmee ik een terugval kan voorkomen. Dat persoonlijke plan heb ik aan het einde van de internetsessies opgesteld en samen met mijn behandelaar besproken. 

Al met al heb ik de behandeling bij Max Ernst GGZ als zeer positief ervaren. Ik ben blij dat ik de stap naar Max Ernst GGZ heb gezet en kan het zeker aanbevelen aan anderen. Als ik al ergens spijt van heb, dan is het dat ik niet eerder de stap naar Max Ernst GGZ heb gezet om aan mijn klachten te werken!

 

"Binnen een paar weken merkte ik al verschil en voelde ik mij stukken beter. Ik kreeg meer energie en had het gevoel dat ik weer zelf grip op mijn klachten en mijn leven kreeg."