Informatie voor verwijzers

Kiezen voor Max Ernst GGZ betekent kiezen voor focus op snelheid, kwaliteit en specialisatie. Bij Max Ernst GGZ kan snel worden gestart met de behandeling. Onze klanten en verwijzers beoordelen ons met hoge rapportcijfers. Bij Max Ernst GGZ hebben wij altijd de juiste specialist voor het probleem. Max Ernst GGZ is specialist in de behandeling van onder andere volwassenen en kinderen op het gebied van angst, depressie, persoonlijkheidsproblemen en aandachtstekort.

Exclusiecriteria

Wij bieden zowel BGGZ als SGGZ behandelingen. Cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, voor vrijwel alle psychische problematiek kan uw patiënt bij ons terecht. Daar wij niet over een crisisdienst beschikken, kunnen wij patiënten met crisisgevoeligheid zoals suicidaliteit of psychotische kenmerken niet de zorg bieden die zij nodig hebben. Daarnaast behandelen wij geen autisme, eetstoornissen en verslaving bij volwassenen. Ook patiënten met LVB kunnen beter zorg krijgen bij instellingen die daarvoor toegerust zijn. Mocht u daar vragen over hebben denken we graag met u mee.


Snel en zorgeloos doorverwijzen naar Max Ernst GGZ?
Dat kan! Op je laptop, desktop, tablet of telefoon via ZorgDomein!

Uw patiënt verwijzen naar Max Ernst GGZ kan op verschillende manieren:

1. Verwijzing via Zorgdomein

U kunt eenvoudig digitaal naar Max Ernst GGZ verwijzen via ZorgDomein.

Indien u bent aangesloten vindt u in ZorgDomein ons actuele zorgaanbod en relevante informatie voor patiënten over de afspraakprocedures, toegangstijden en de verwijscriteria.

Daarbij kan vanuit het Huisartsen Informatiesysteem (HIS) relevante informatie automatisch in de verwijsbrief worden geplaatst en via ZorgDomein veilig elektronisch verzonden naar Max Ernst GGZ.

Huisartsen die nog niet bekend zijn met de verwijsapplicatie ZorgDomein, kunnen kijken op www.zorgdomein.nl voor informatie en hoe zij zich als huisarts kunnen aanmelden. 

2. Verwijzing op papier

Hiervoor kunt u gebruikmaken van uw eigen verwijsbrief of onze verwijsformulieren die u hieronder kunt downloaden.

De verwijzing verstuurt u vervolgens per fax of per post naar:

Max Ernst GGZ
T.a.v. Secretariaat
Postbus 2051
6802 CB Arnhem
F 088 270 12 21

Wij maken gebruik van Telescreen 

Soms zijn er klachten die in het korte contact met de huisarts niet aan het licht komen of waar uw patiënt zich niet bewust van is. Om te voorkomen dat uw patiënt onnodig op een wachtlijst komt te staan, maken wij gebruik van Telescreen. Dit is een online klachtenvragenlijst die de aangemelde patiënt thuis kan invullen. De Telescreen levert beter zicht op de aanwezige klachten, alsmede de indicatie waarin behandeling gerechtvaardigd is (BGGZ of SGGZ). Uit interne evaluatie blijkt dat ongeveer 15% na het invullen wordt terugverwezen naar de verwijzer, omdat wij niet de hulp kunnen bieden die uw patiënt nodig heeft. Als dit het geval is, zullen wij u en uw patiënt hierover gemotiveerd terugkoppelen. Heeft u vragen over de Telescreen, neem dan gerust contact met ons op. 

Onze clienten waarderen ons gemiddeld met een 8.3! Dat is 5% hoger dan het landelijk gemiddelde.