Informatie voor verwijzers

Kiezen voor Max Ernst GGZ betekent kiezen voor focus op kwaliteit, snelheid en specialisatie. Hoewel het druk is in de zorg, proberen we alles in het werk te stellen om snel te starten met de behandeling. Onze cliënten en verwijzers beoordelen ons met hoge rapportcijfers. Max Ernst GGZ is specialist in de behandeling van volwassenen en kinderen onder andere op het gebied van angst, depressie, persoonlijkheidsproblemen en ADHD.

Exclusiecriteria

Voor veel psychische problematiek kan uw patiënt bij ons terecht. Zo bieden wij onder andere Cognitieve Gedragstherapie (CGT), schematherapie en EMDR,  Omdat wij niet over een crisisdienst beschikken, kunnen wij patiënten met crisisgevoeligheid zoals suïcidaliteit of psychotische kenmerken niet de zorg bieden die zij nodig hebben. Daarnaast behandelen wij geen autisme, eetstoornissen en verslaving bij volwassenen. Ook patiënten met LVB kunnen beter zorg krijgen bij instellingen die daarvoor toegerust zijn. Mocht u daar vragen over hebben denken we graag met u mee.

Bekijk de beslisboom van Max Ernst GGZ


Verwijzen

Uw patiënt verwijzen naar Max Ernst GGZ kan op verschillende manieren.

Via Zorgdomein

U kunt eenvoudig digitaal naar Max Ernst GGZ verwijzen via ZorgDomein.

Indien u bent aangesloten vindt u in ZorgDomein ons actuele zorgaanbod en relevante informatie voor patiënten over de afspraakprocedures, toegangstijden en de verwijscriteria.

Daarbij kan vanuit het Huisartsen Informatiesysteem (HIS) relevante informatie automatisch in de verwijsbrief worden geplaatst en via ZorgDomein veilig elektronisch worden verzonden naar Max Ernst GGZ.

Huisartsen die nog niet bekend zijn met de verwijsapplicatie ZorgDomein, kunnen kijken op zorgdomein.nl voor informatie en hoe zij zich als huisarts kunnen aanmelden. 

Op papier

Hiervoor kunt u gebruikmaken van uw eigen verwijsbrief of onze verwijsformulieren die u hieronder kunt downloaden.

Verwijsbrief voor volwassenen

Verwijsbrief voor kind en jeugd

De verwijzing verstuurt u vervolgens per post naar:

Max Ernst GGZ
 
T.a.v. Secretariaat
 Postbus 2051
 6802 CB Arnhem
 F 088 270 12 21

Gebruik van Telescreen 

Soms zijn er klachten die in het korte contact met de huisarts niet aan het licht komen of waar uw patiënt zich niet bewust van is. Om te voorkomen dat uw patiënt onnodig op een wachtlijst komt te staan, maken wij gebruik van Telescreen. Dit is een online klachtenvragenlijst die de aangemelde patiënt thuis kan invullen. De Telescreen levert beter zicht op de aanwezige klachten, alsmede de indicatie waarin behandeling gerechtvaardigd is (BGGZ of SGGZ). Uit interne evaluatie blijkt dat ongeveer 15% na het invullen wordt terugverwezen naar de verwijzer, omdat wij niet de hulp kunnen bieden die uw patiënt nodig heeft. Als dit het geval is, zullen wij u en uw patiënt hierover terugkoppelen. Heeft u vragen over de Telescreen, neem dan gerust contact met ons op.