Roermond

Willem II Singel 39
6041 HR Roermond

Postadres
Max Ernst GGZ
Postbus 2051

6802 CB Arnhem

Max Ernst GGZ in Roermond is er voor mensen van alle leeftijden. Wil je graag samen met Max Ernst GGZ je probleem aanpakken? Je bent van harte welkom op onze vestiging in Roermond. We zijn gevestigd aan de Willem II Singel 39. Bij Max Ernst GGZ in Roermond kun je snel terecht voor een resultaatgerichte behandeling van o.a. angst, depressie, persoonlijkheidsproblemen, add, adhd en autisme (jeugd). Je bent verzekerd van een goede kwaliteit van je behandeling.

Je behandeling is volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en je hebt een belangrijke inbreng in de inhoud van de behandeling, je doelen en het resultaat. Bij Max Ernst GGZ in Roermond staan we elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor je klaar om samen met jou je probleem aan te pakken. Wij hopen je snel op onze vestiging te begroeten!

 

Team Kind en Jeugd

Team Kind en Jeugd, bestaat uit een kinder- en jeugdpsychiater, vier GZ-psychologen, een orthopedagoog i.o. tot GZ-psycholoog en twee basispsychologen.

Met ons team van enthousiaste hulpverleners proberen we ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren zich snel op hun gemak voelen. We werken in een sfeervol stadspand in hartje Roermond met een kindvriendelijk karakter. Kinderen vanaf 5 jaar tot 18 jaar zijn welkom bij ons. We kijken samen met jou en je ouders naar welke hulp nodig is en stemmen de behandeling hier op af. We zijn gespecialiseerd in het verrichten van psychologisch onderzoek, als ook psychologische behandeling.

We bieden groepsbehandeling (Oudertraining voor ouders van kinderen met ADHD en/ of gedragsproblemen, als ook evidence based individuele behandeling (waarbij er onder andere gebruik wordt gemaakt van Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Speltherapie, etc.). Zo nodig kan bij de behandeling medicatie ingezet worden.

Je kunt bij ons terecht via een verwijzing van de huisarts, de kinderarts, of jeugdarts, de gemeente of Centrum Jeugd en Gezin. De zorg die wij bieden wordt vergoed door de gemeente. Wanneer je verwijzing bij ons binnen is,  nemen wij contact op voor een telefonische screening en dan wordt het verdere verloop besproken. We streven ernaar z.s.m. een eerste afspraak in te kunnen plannen. De actuele wachttijden zijn te vinden op de website.

Team Volwassenen

Het team Volwassen bestaat momenteel uit een psychiater, een psychotherapeut, een GZ-psycholoog, een basispsycholoog en een basispsycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog. Wij bieden laagdrempelige ambulante hulp aan en streven naar korte doorlooptijden. Wanneer de huisarts u heeft doorverwezen, nemen wij contact met u op voor een intakegesprek. Op basis daarvan bekijken we samen met u welke klachten u heeft, welke belemmeringen u ervaart en wat uw hulpvraag is. Vervolgens zullen wij in samenspraak met u een behandelplan op maat opstellen. Indien nodig voeren wij nog een aanvullend onderzoek uit, bijvoorbeeld om vast te stellen of er sprake is van ADHD of persoonlijkheidsproblematiek. In overleg met de psychiater kan besproken worden of medicatie gewenst is.

“Door samen met de cliënt de balans op te maken, helpen wij hem of haar om inzicht te vergroten en keuzemogelijkheden te verruimen, zonder kant-en-klare adviezen voor te schrijven. Wij zullen hierbij transparant zijn over onze behandelmogelijkheden, zodat we in overleg een keuze kunnen maken over welke opties het beste passen. Voor het opbouwen van een therapeutische relatie is het van groot belang dat de cliënt zich bij ons begrepen en veilig voelt. Bewustwording en begrip én zich gehoord en vertrouwd voelen zijn essentieel in een behandeling gericht op het bereiken van psychisch evenwicht”, aldus team Roermond.

Team Volwassenen (onze psychiater ontbreekt op de foto)

Onze clienten waarderen ons gemiddeld met een 8.3! Dat is 5% hoger dan het landelijk gemiddelde.