Roermond

Willem II Singel 27
6041 HR Roermond

Postadres
Max Ernst GGZ
Postbus 2051

6802 CB Arnhem

Behandeling Kinderen en Jeugd
Willem II Singel 39
6041 HR Roermond

Max Ernst GGZ in Roermond is er voor mensen van alle leeftijden. Wil je graag samen met Max Ernst GGZ je probleem aanpakken? Je bent van harte welkom op onze vestiging in Roermond. De vestigingen van Max Ernst GGZ zijn gevestigd aan de Willem II Singel 27 (volwassenen) en aan de Willem II Singel 39 (jeugd). Bij Max Ernst GGZ in Roermond kun je snel terecht voor een resultaatgerichte behandeling van o.a. angst, depressie, persoonlijkheidsproblemen, add, adhd en autisme Je bent verzekerd van een goede kwaliteit van je behandeling.

Je behandeling is volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en je hebt een belangrijke inbreng in de inhoud van de behandeling, je doelen en het resultaat. Bij Max Ernst GGZ in Roermond staan we voor je klaar om samen met jou je probleem aan te pakken. Wij hopen je snel op onze vestiging te begroeten!

meld je aan

Team Roermond

Het team Max Ernst GGZ Roermond (het voormalige Buro van Roosmalen) bestaat momenteel uit drie basispsychologen, twee GZ-psychologen en een psychiater. Wij bieden hier laagdrempelige ambulante hulp aan en hebben korte doorlooptijden, dus u bent snel aan de beurt. Wanneer de huisarts u heeft doorverwezen, nemen wij contact met u op voor een intakegesprek. Op basis daarvan bekijken we samen met u welke klachten u heeft, welke belemmeringen u ervaart en wat uw hulpvraag is. Vervolgens zullen wij in samenspraak met u een behandelplan op maat opstellen. Indien nodig voeren wij nog een aanvullend onderzoek uit, bijvoorbeeld om vast te stellen of er sprake is van ADHD of persoonlijkheidsproblematiek. In overleg met de psychiater kan besproken worden of medicatie gewenst is.

“Door samen met de cliënt de balans op te maken, helpen wij hem/haar om inzicht te vergroten en keuzemogelijkheden te verruimen, zonder kant-en–klare adviezen voor te schrijven. Wij zullen hierbij transparant zijn over onze behandelmogelijkheden, zodat we in overleg een keuze kunnen maken over welke opties het beste passen. Voor het opbouwen van een therapeutische relatie is het van groot belang dat de cliënt zich bij ons begrepen en veilig voelt. Bewustwording en begrip én zich gehoord en vertrouwd voelen zijn essentieel in een behandeling gericht op het bereiken van psychisch evenwicht”, aldus team Roermond.


Bovenste rij, v.l.n.r.: Marion, Michelle, Nico
Onderste rij, v.l.n.r.: Janine, Annelies

Even voorstellen...

Marion Klerks is sinds 2006 als GZ-psycholoog werkzaam binnen de GGZ en werkt sinds 2015 bij Max Ernst GGZ. De eerste jaren heeft zij met zowel kinderen als met volwassenen gewerkt, maar in 2008 heeft zij definitief gekozen voor werken met volwassenen. Marion heeft veel ervaring met het behandelen van angst- en stemmingsklachten. In aar behandelingen werkt zij voornamelijk vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch kader. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in EMDR en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy).

Michelle van Melis is sinds 2016 werkzaam als basispsycholoog bij Max Ernst GGZ. Voorheen heeft zij gewerkt binnen de ouderenzorg, waar de focus lag op meer neuropsychologische problematiek (o.a. dementie en CVA). In haar huidige functie vindt zij het van belang om, naast de klachten en problemen, de mens en diens gezonde kanten te blijven zien. Naast individuele behandelingen heeft Michelle ook ervaring met groepstherapie/training, zoals de Sociale Vaardigheden (SOVA)-straining en de ADHD-coachingsgroep. Binnenkort zal zij samen met Janine starten met de depressiegroep.

Nico Alkema is sinds 2011 werkzaam in Roermond. Hij heeft vervolgopleidingen gedaan in cognitieve gedragstherapie. Deze werkwijze combineert hij dikwijls met een cliëntgerichte benadering. Niet de cliënt, maar de mens staat centraal in zijn behandelingen. Nico heeft veel ervaring in de behandeling van angst- en stemmingsklachten, ADHD en psychosomatiek. Daarnaast heeft hij Mindfulness trainingen gegeven. Hij past deze technieken ook toe in individuele therapie.

Janine Eberson is sinds 2008 werkzaam bij Max Ernst, eerst als basispsycholoog en later als cognitief gedragstherapeut en gz-psycholoog. Na een aantal jaren in Rotterdam en Den Haag werkzaam te zijn geweest, is zij sinds medio 2015 werkzaam binnen het team in Roermond. Janine heeft veel ervaring met het behandelen van angst- en stemmingsklachten en persoonlijkheidsproblematiek en met diagnostiek bij AD(H)D en autismespectrumstoornis (ASS). Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in MBCT (mindfulness), EMDR en schematherapie.

Annelies Cloudt is sinds 2007 werkzaam in Roermond, aanvankelijk als relatietherapeute en seksuologe, een werkgebied waarin zij veel ervaring heeft. Sinds enkele jaren is zij werkzaam als behandelaar van cliënten diverse problematiek, waarbij ze gebruik maakt van technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Haar voorkeur gaat uit naar het systeem waar een cliënt in verkeert, welke invloed heeft het systeem op het ontstaan en vooral in stand houden van de klachten. Indien mogelijk zal de partner -of een andere belangrijke ander- dan ook bij de behandeling betrokken worden.

Karen Foeken, is werkzaam als psychiater en is sinds 2003 aan Max Ernst verbonden. Ze is breed georiënteerd en heeft ruime ervaring, zowel klinisch als poliklinisch. Interessegebieden zijn angst en depressie, persoonlijkheidsproblematiek, AD(H)D, ASS en somatische co-morbiditeit. Karen ziet goede diagnostiek als een essentieel onderdeel van een behandeling. Bij Max Ernst wordt iedereen in de Specialistische GGZ door haar gezien. Karen is lid van de NVvP, APA en het ADHD European Network. 


Linkerfoto: Karen Foeken
Rechterfoto: bovenste rij, v.l.n.r. Michelle, Nico, Marion
                   onderste rij: Annelies en Janine

 

Onze clienten waarderen ons gemiddeld met een 8.3! Dat is 5% hoger dan het landelijk gemiddelde.